Saturday, January 4, 2014

Resepi Kerang Bakar

Happy New Year..

Tak lambat lagi kan nak ucap Selamat tahun baru 2014.. Semoga tahun 2014 ni dipermudahkan segala urusan dan diberi rezeki yang melimpah ruah :-)
Ok, kali ni ai nak share dengan ualls apa yang ai masak masa cuti new year hari tu (hari ni baru berpeluang nak publish okeh).


wowwieee kerang bakar cicah air asam sedapnya.. 
jemput makan semua.. :)

KERANG BAKAR in d houz!!!  hehe check it out..

BAHAN-BAHANNYA : 

1) 1kg kerang
2) 4-6 ulas bwg merah*
3) 2-3 ulas bwg putih*
4) sedikit halia*
5) 2 sudu ketumbar*
6) 2 sudu jintan manis*
7) 2 sudu jintan putih*
8) 2 batang serai*

CARA-CARANYA :

1) Semestinya kerang harus dibasuh sehingga bersih dan ditoskan seketika.
2) Kisarkan kesemua bahan-bahan yang ditanda *.
3) Masukkan kerang ke dalam ikan pemanggang ajaib kemudian masukkan bahan yg dikisar & tambah sedikit garam.
 4) Tutup pemanggang & dibiarkan 7-10 minit ataupun senang cerita sampai masaklah.



auwww promote ikan pemanggang ajaib..

 tutup dan tunggu sampai masak ye.. baru leh makan


 Dah masak bolehlah dihidangkan dan makanlah...apa lagi hehe
Selamat mencuba.. Adios!


 

No comments:

Post a Comment